Meditatii Crestine

Publicat pe

28 Martie

SĂ NE ÎNŢELEGEM UNII CU ALŢII (1)

“Vă îndemn … să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând si o simţire” (1 Corinteni 1:10)

Dacă continui să fugi din relaţii de fiecare dată când dai de ape tulburi, obişnuieşte-te cu propria ta companie – este singura pe care o vei avea! Cea mai bună relaţie la care poţi spera este una imperfectă la care te străduieşti să lucrezi în fiecare zi. Relaţiile nu se pot baza pe aceleaşi păreri în toate privinţele, ci pe angajamentul de a-l iubi pe celălalt şi pe disponibilitatea de a lucra pentru pace. Domnul Isus a spus: “Ferice de cei împăciuitori” (Matei 5:9).
Să remarcăm faptul că împăciuirea înseamnă “lucru”, dar răsplata merită efortul. Relaţiile merită întotdeauna să fie restaurate. Dumnezeu doreşte să ne preţuim relaţiile şi nu să ne debarasăm de ele de fiecare dată când apare vreo problemă. Pavel a scris: “dacă este vreo îndemnare în Hristos, dacă este vreo mângâiere în dragoste, dacă este vreo legătură a Duhului, dacă este vreo milostivire şi vreo îndurare, faceţi-mi bucuria deplină, şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând” (Filipeni 2:1-2).
Abilitatea noastră de a ne înţelege unii cu alţii este un semn al maturităţii noastre spirituale. Dumnezeu doreşte ca familia Lui să fie cunoscută pentru dragostea dintre membri. Certurile şi ciorovăielile trimit un mesaj greşit lumii care priveşte. Pavel s-a simţit Jenat când biserica din Corint a început să se dezbine în partide războinice care se trimiteau unele pe altele la judecată. “Ruşine să vă fie” a scris el. “Nu este între voi nici măcar un singur om înţelept, care să fie în stare să judece între frate şi frate?” (1 Corinteni 6:5). El a fost şocat şi dezamăgit că nimeni nu era suficient de matur să rezolve conflictul în mod paşnic. Aşa că a scris Va îndemn … să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire”.

Oferit de: www.misiune.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s