Meditatii Crestine

Publicat pe

21 Martie

FII UN BARNABA(l)

“Barnaba … i-a îndemnat pe toţi”
(Faptele Apostolilor 11:22-23)

Darurile noastre trebuie folosite “iîn vederea zidirii sufleteşti a Bisericii” (1 Corinteni 14:12). Cuvântul “a zidi” vine de la un termen arhitectural care înseamnă “a fortifica, a construi şi a înălţa”. Darurile tale au fost concepute să-i înalţe pe ceilalţi. Doar când le foloseşti în acest scop vei găsi împlinire. Dacă nu eşti familiarizat cu numele “losif din Cipru” nu e nici o problemă.
Majoritatea dintre noi îl cunoaştem după porecla lui, “Barnaba (care înseamnă “fiul mângâierii)” (Faptele Apostolilor 4:36). Când creştinii Noului Testament au fost descurajaţi şi au avut nevoie de încurajare, biserica din Ierusalim l-a trimis pe Barnaba, care “i-a îndemnat pe toţi să rămână cu inimă hotărâtă alipiţi de Domnul … Şi destul de mult norod s-a adaos la Domnul”. Apoi, pe măsură ce lucrarea a crescut şi a înflorit, Barnaba l-a rugat pe Pavel să li se alăture şi a preluat rolul de susţinător (Faptele Apostolilor 11:25-26).
Rebecca Barlow Jordan spune: “încurajatorul poate începe în primul rând, dar în cele din urmă se retrage la locul său de drept în fundal … După ce Pavel şi Barnaba au călătorit împreună, Pavel s-a evidenţiat ca lider, iar Barnaba a intrat în umbră aşa cum fac mulţi încurajatori. Întotdeauna există orfani ce pot fi adoptaţi şi inimi flămânde care au nevoie de încurajare spirituală. Încurajatorii nu caută onoruri, dar rezultatele muncii lor, la fel ca a lui Barnaba, sunt inconfundabile”.
Ce face oxigenul pentru trup, aceea face încurajarea pentru suflet. Ea ne inspiră să păstrăm ceea ce ar fi mai uşor să părăsim. Adevărul e că nu vei privi niciodată în ochii unui om care nu este important pentru Dumnezeu! Deci, ajutâ-i şi “să urmărim lucrurile, care duc la pacea şi zidirea noastră” (Romani 14:19).

Oferit de: www.misiune.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s