Meditatii Crestine

Publicat pe

09 Martie

TE-AI “ARS” VREODATĂ?

“Luaţi seama bine … pentru ea nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune” (Evrei 12:15)

Ai fost vreodată “ars” de oameni? Nu eşti singurul, cu toţii am păţit-o. Dar în loc să te consumi din cauza aceasta, Dumnezeu îţi spune să ierţi şi să uiţi. Când îţi negi sentimentele şi fierbi în lăuntrul tău, laşi ca Satana să aibă avantaj asupra ta (2 Corinteni 2:11). Dar dacă te confrunţi cu acea situaţie potrivit Scripturii, experienţele tale dureroase te pot face mai bun, nu mai plin de amărăciune. Dacă astăzi te lupţi cu amărăciunea, fă următoarele trei lucruri.

Primul, iartă, iertarea nu se bazează pe o emoţie. Nu aştepta până “simţi” să o faci, ia hotărârea azi să laşi în pace ofensa. Când o vei face, Duhul lui Dumnezeu iţi va calma emoţiile şi te va ajuta să învingi îndemnul de a te răzbuna. Domnul Isus a spus: “Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă” (Matei 5:7). De vreme ce tu însuţi va trebui mereu să faci “retrageri”, Dumnezeu te cheamă şi să-ţi faci “depozite de milă”.

Al doilea, roagă-te pentru asta. În clipa în care simţi resentiment, întoarce-te spre Dumnezeu şi El îţi va da puterea să acţionezi în dragoste şi nu să reacţionezi în mânie. Când îţi iei angajamentul să trăieşti astfel, El îţi promite că îţi va da “linişte în zilele nenorocirii” (Psalmul 94:13).

Al treilea, gândeşte biblic. Caută toate versetele pe care le găseşti despre iertare şi meditează la ele. Nu uita, de fiecare dată când alegi să faci ce este bine, încă puţin din omul cel vechi moare, iar omul cel nou se dezvoltă. Aşa te pregăteşte Dumnezeu pentru o mai mare binecuvântare. Dar trebuie să fii în postura de a o primi. Aşadar, ia hotărârea acum că deşi te-ai “ars”, nu te vei umple de amărăciune.

Oferit de: www.isiune.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s