Meditatii Crestine

Publicat pe

02 Martie

CUM SA FII CĂSĂTORIT DAR SI FERICIT (1)

“Gustă viaţa cu nevasta pe care o iubeşti…” (Eclesiastul 9:9)

Consilierii apreciază că sub 25% din căsniciile de astăzi sunt cu adevărat fericite. Ce ar trebui să faci ca a ta să se numere printre ele? Gândeşte-te la căsătorie în termenii lui Dumnezeu, nu în termeni egoişti. Din perspectiva lui Dumnezeu, fericirea în căsătorie depinde de faptul de-a face deosebirea dintre realitate şi ficţiune. Lumea magiei filmelor creează aşteptări nerealiste. Pentru a “gusta viaţa cu nevasta pe care o iubeşti…”, trebuie să-ţi reanalizezi modul de gândire. Fiecare căsnicie e formată din doi oameni cu slăbiciuni: “Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu…” (Romani 3:23).
Asta te include pe tine şi pe partenerul tău. Nu înseamnă că nu ştim lucrul acesta, dar îl tot uităm sau sperăm că noi suntem excepţia de la regulă. Să aştepţi perfecţiunea este o naivitate, iar relaţia ta va slăbi. Fericirea în căsătorie depinde de faptul de a te împăca cu defectele voastre reciproce şi de a te confrunta cu ele în mod realist. Recunoaşte ficţiunea; confruntă realitatea – mai ales în anumite domenii vulnerabile. De exemplu, finanţele. Dă zeciuialâ, practică generozitatea, disciplina fiscală şi nu căuta satisfacţie imediată, în al doilea rând, înfăţişarea personală. Încearcă mereu să arăţi cel mai bine, dar acceptă trăsăturile ce nu se pot schimba – atât pe ale tale cât şi pe ale partenerului.
Îmbătrânirea este ideea lui Dumnezeu, deci accept-o cu demnitate şi fii mai înţelept odată cu ea. În al treilea rând, stilul de viaţă. Fericirea ţine de confort şi mulţumire, nu de materialism şi mândrie care duc la înglodarea în datorii. Apoi, amabilitatea. Gesturile mărunte pline de bunătate, faptele şi vorbele pline de afecţiune sunt investiţii ieftine şi cu mari beneficii. În ultimul rând, satisfacţia fizică. Cea mai mare satisfacţie rezultă din satisfacerea partenerului. Concentrarea asupra propriei persoane, manipularea şi pretenţia de a ţi se face pe plac nu se potrivesc deloc cu rânduiala lui Dumnezeu: “Daţi, şi vi se va da…” (Luca 6:38).

Oferit de: www.misiune.ro

Anunțuri

Un gând despre „Meditatii Crestine

    Ioana Virgolici a spus:
    03/05/2014 la 20:28

    Va rog sa nu mai trimiteti meditatiile.Le citesc de pe internet.Multumesc.

    În Duminică, 2 Martie 2014 12:55:14, AvA a scris: WordPress.com Ruben. G posted: „02 Martie CUM SA FII CĂSĂTORIT DAR SI FERICIT (1) “Gustă viaţa cu nevasta pe care o iubeşti…” (Eclesiastul 9:9) Consilierii apreciază că sub 25% din căsniciile de astăzi sunt cu adevărat fericite. Ce ar trebui să faci ca a ta să se numere printre ele? „

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s