Meditatii Crestine

Publicat pe

28 Februarie

Cine munceşte, câştigă

Leneşul doreşte mult, şi totuşi n-are nimic, dar cei harnici se satură.“ Proverbe 13.4

Un bărbat pe nume Fischer a fost un căutător de comori; el a căutat aur, şi a găsit. El a localizat o porţiune de pe fundul oceanului, unde se credea că sunt monezi de aur. Din acel moment, Fischer a devenit ceea ce alţii numesc „un visător“. Dar visele nu erau totul. După 16 ani de căutări a unei epave spaniole a găsit-o pe fundul oceanului la sud de Florida. Scafandrii lui au scos la lumină din nava scufundată monede de aur în valoare de milioane de dolari. Aceasta a necesitat o muncă grea. Munca l-a făcut pe Fischer un om bogat.
Nu toţi avem ocazia să căutăm comori pe fundul oceanului, dar toţi putem stărui în multe lucrări bune, care vor fi în folosul nostru şi al semenilor. Se adevereşte, astfel, că „cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte“ (Proverbe 10.4). Nimeni nu-şi cunoaşte destoinicia până nu o pune la încercare. Orice început este greu, dar stăruinţa într-o lucrare va aduce rezultate frumoase.
Dacă aştepţi, tinere, ca toate porţile să ţi se deschidă, poţi să aştepţi mult şi bine! Nu aştepta ajutorul altora, ci încrede-te în Dumnezeu şi munceşte cu cinste! Dumnezeu îi susţine pe cei ce primesc ajutorul Său.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s